Akupunktur metoder

 

- Akupunktur 2000

Danske John Boel oppdaget dette nye mikro-akupunktursystemet for en del år siden. Etter å ha forsket på metoden, lanserte han Akupunktur 2000 den 2. januar 2000 på en verdenskongress i Colombo, Sri Lanka. Her ble John Boel kåret til "Århundrets akupunktør" av The Open International University for Complementary Medicines.
Metoden går ut på å sette en tynn nål i spesielle punkter som befinner seg rundt alle ledd i kroppen. Hvert punkt står i forbindelse med en bestemt del av kroppen. Har du for eksempel problemer med f.eks. lungene dine, setter jeg nåler i punkter som tilsvarer lungene, selv om punktene i avstand er langt unna problemområdet.
Den vesentlige forskjellen på akupunktur 2000 og andre akupunktursystemer er at akupunktur 2000 fungerer via hjernen. Den tekniske årsaken er at det påføres en mikroskade av vevet når man stikker en nål i punktet. Ikke en vedvarende eller farlig skade og ikke noe som har med helbredelsen å gjøre. ”Punktet” gir hjernen beskjed om å reparere mikroskaden, og dermed reparerer/helbreder den samtidig det egentlige problemet.

 

- Moxibution

Moxibusjon er en teknikk hvor man benytter tørket artemisia vulgaris (tørket burot) som påtennes og varmer punkter eller områder på kroppen enten direkte eller indirekte. Det er en gammel, asiatisk behandlingsform som har vokst frem omtrent samtidig med akupunkturen. Når moxaen brenner, avgir den en varme og lukt som påvirker akupunkturpunktene eller et affisert hudområde og øker sirkulasjonen av energi og blod.
Moxa er velegnet til å bl.a. styrke immunforsvaret, opprettholde god helse, tilføre energi, tilføre varme til pasienter med kuldesymptomer, som smertestillende og ved forskjellige hudproblemer. 

 

- SEBEL singulett-oksygen lysapparat

Singulett-Oksygen er en aktivert form for vanlig oksygen som har høyere energi. Det produseres i naturen ved hjelp av sollys, oksygen og en sensibilisator som klorofyll. Når singulett-Oksygen blir til vanlig oksygen igjen frigjøres den ekstra energien som ved vibrasjonsenergi kan binde seg til vannmolekyler. Det er denne energien som kroppen benytter seg av.

 

- Øreakupunktur

Øreakupunktur er en form for mikro akupunktur hvor det lille avgrensede område på kroppen brukes diagnostisk og terapeutisk. Øret ser ut som et foster som står på hodet. Den ytre, synlige delen av øret blir brukt til å helbrede anatomisk merkbare symptomer, især smerter, motoriske problemer osv. Øret er oppdelt i soner som representerer bestemte organer og kroppsdeler, på lik linje med fotens soneterapi. Når det oppstår problemer vil dette gjenspeile seg som ømhet i området, og ved stimulering av punktene påvirkes kroppens funksjoner.

 

- Triggerpunkt behandling

TP er en stagnasjon av energi og blod i en muskel eller et område som gir smerte i varierende grad til muskel- og skjelettapparatet. Selve området vil fremstå som en litt hard streng eller kul som det gjør vondt å trykke på. Smerten fra et TP kan tilsynelatende fremkomme på selve stagnasjonsområdet eller den kan referere seg til et annet sted på kroppen. Årsaken kan være akutt overbelastning, utmattelse, traume, infeksjon, kulde psykisk spennign m.m. Det er da viktig å finne frem til selve TP-et og behandle det affiserte området med akupunktur. Det går også an å benytte seg av et hardt press med fingre eller apparat (akupressur) eller vakumbehandling i form av cupping.
 

 

Kilde: delvis fra John Boel, Helle Torp.

MulciberCraft © 2007

Tyrifjord Akupunktur, Nakkerudgt. 52, 3533 Tyristrand. • Tlf: 32 12 35 80 / 952 37 530 • E-mail: tyrifjord.akupunktur@gmail.com